Friss
Versenyek
Bemutatók
Dokumentumok
Egyesület
Archívum
Linkek
Médiapartnerünk
Íjász gyűjtőportál
Tárnokvölgy Grafikai Stúdió
2007 szeptember elsejei verseny
110 nevezett versenyző, kb. 7500 lövés, majdnem 12 óra, rengeteg gyerek, valamint hihetetlenül türelmes és kitartó versenyzők.

Eredmények letölthetők innen.

Magdó Emil fotós képei pedig itt találhatóak.

Képek még itt.

Versenykiírás:


A Pilisi Királyi Íjászok ötödik tradicionális talpasíjász örömversenye 2007. szeptember elsején volt a már ismert helyszínen: Pilisjászfalun, a régi bányában.

Helyszín: Pilisjászfalu (10-es út mentén Budapesttől Dorog felé Piliscsaba után), Nagy-Somlyó hegy, volt mészkőbánya katlan. Táblák segítenek. Parkolás a faluban, onnan rövid gyaloglás fel a hegyre.

Időpont: 2007. szeptember 1., szombat
nevezés: 8.00-tól 9.00-ig
gyakorlási lehetőség: 9.00-tól 9.45-ig
verseny kezdete: 10.00
várható befejezés: kb. 15.00
eredményhirdetés: kb. 16.00

8 kategória indul: tradi mini 0-9, tradi gyerek lány, tradi gyerek fiú: 10-13, tradi ifi lány, tradi ifi fiú: 14-17, tradi felnőtt hölgy, tradi felnőtt férfi : 18-49, tradi senior: 50-
Részvételi díj: mini ingyenes, gyerek 800, ifi 1000, felnőtt 1500 Ft., családi 2500 Ft
Előnevezéssel: mini ingyenes, gyerek 500, ifi 700, felnőtt 1000 Ft, családi 2000 Ft
Előnevezni Keveházi Zoltánnál lehet augusztus 30-ig a keve@merengo.hu e-mail címen, vagy a 20-964-6000-es telefonszámon.
Családi nevezés esetén a család összes tagja részt vehet a versenyen (apuka, anyuka, gyerekek).

A versenyen csak és kizárólag hagyományos, pusztai íjakkal, fa vesszőkkel lehet részt venni.
A verseny méretlen távokon 10 db 2D célra fog zajlani, célonként 3 vesszővel, két körben.
Kategóriánként az első hat helyezett oklevelet, az első három érmet kap.

A verseny vége és az eredményhirdetés között távolodó versenyt tartunk, melynek első három helyezettje pompás borral lesz gazdagabb. Ezután ebéd.

Ebéd: bográcsban főtt pörkölt, kenyér 500 Ft/adag

Újra lesz előadás dicsőséges történelmünk szeleteiből: a 481 évvel ezelőtti Mohácsi csatát vizsgáljuk meg kicsit más, nem annyira pesszimista szemszögből.

Öltözékre nincs kikötésünk, viszont a büszkén viselt korhű ruházat nemcsak színesíti a versenyt, hanem tisztelgés őseink előtt, példa eleinknek.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az profi vagy kezdő vagy akár érdeklődő, idős vagy fiatal. A verseny után mindenki tájékozódhat az egyesületbe való belépés feltételeiről, illetve a helyszínen rögtön taggá is válhat.

Mivel a verseny környezetvédelmi területen zajlik, kifejezetten kérünk minden résztvevőt a környezet megóvására.


Bár lehetőségeink szerint mindent megteszünk a vesszők épségéért, mégis kérünk mindenkit, hozzon több vesszőt magával. Elveszett, eltört vesszőkért felelősséget nem vállalunk. A résztvevők tisztában vannak az íjászat veszélyes mivoltával, önkéntesen és saját felelősségükre vesznek részt a versenyen. 18 év alattiak felnőtt kísérővel jelennek meg. Versenyen kívüli lövés, italos állapot kizárással jár. A versenykiírás megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

Szeretnénk motiválni a családokat, hogy az anyukák is és a gyermekek is minél többen vegyenek részt a versenyeken, ezért kiemelten felhívjuk a figyelmeteket, hogy újra lehetőség lesz a rendkívül kedvezményes családos nevezésre.


Elérhetőség ** Impresszum